5 helppoa ideaa luovaan ilmaisuun

Tässä muutamia matalan kynnyksen esimerkkejä luovasta ilmaisusta ilmasto- ja ympäristötoiminnassa. 

1. Viestitä ikkunassa

Käytä kotisi ikkunoita tai pihaasi viestin välittämiseen. Tarvitset vain pahvia, paperia, puuta tai kangasta, johon kirjoitat, piirrät tai maalaat viestisi. Teippaa teksti ikkunaan tai pystytä pieni kyltti pihamaalle. Pidä tekstit lyhyinä ja nopeasti ymmärrettävinä. 

2. Piirrä katuun

Muistuta ohikulkijoille, että parempi maailma on mahdollinen! Kannanotot kadun pinnassa ovat näkyviä, innostavia, monen silmiin osuvia. Käytä pois peseytyviä ja myrkyttömiä katuliituja. 

3. Järjestä minimielenosoitus

Tämä miekkari onnistuu myös silloin, kun et voi lähteä fyysisesti paikalle. Pane legoukot tai pehmoeläimet osoittamaan mieltä. Lumiukkomielenosoitus on jo lähes klassikko – mutta materiaalia ei välttämättä ole saatavilla. Lumiukot ovat osoittaneet mieltä lukuisissa paikoissa, esimerkiksi Tampereella Viinikan liikenneympyrässä helmikuussa 2020. 

4. Polkupyöräile kulkueena

Polkupyöräily on jo itsessään kannanotto ilman fossiilipolttoaineita liikkumisen puolesta. Polkupyöräkulkue on näyttävä tapa viedä sanomaa kaduille. Kerää joukko pyöräilijöitä, askarrelkaa pyöriin kantaaottavat rekisterikilvet ja viirit ja lähtekää matkaan. 

5. Tanssi mielenosoitus

Mielenosoitus voi olla myös soiva ja tanssiva kutsu lähteä rakentamaan yhdessä jotain parempaa. Tanssivassa mielenosoituksessa juhlitaan elämää tanssimalla kulkueena läpi kaupungin, ja ohikulkijat voivat liittyä mukaan. 

Flashmobissa osallistujat harjoittelevat etukäteen koreografian ja esittävät sen julkisella paikalla. Esimerkki Australiasta. 

Muista kaikissa kokoontumisissa turvallisuus ja terveys! Huomioi kulloinkin voimassaolevat hallituksen ja THL:n koronarajoitukset ja -suositukset. Huolehdi turvaväleistä ja käytä kasvosuojaa.

Lisää ideoita:

art.350.org ja Center for Artistic Activism 

Kylttejä nurmikolla.