Silakkaliike

Silakkaliike puolustaa jakamattomia ihmisoikeuksia ja lastenoikeuksia, syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta, sekä tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa. Silakkaliike kannustaa yhteiskuntaa ilmastotekoihin sekä kansainvälisellä, kansallisella että yksilöllisellä tasolla.

Silakkaliike vastustaa kategorisesti äärioikeistolaisuutta, fasismia, rasismia sekä ilmastodenialismia – riippumatta siitä, missä osassa yhteiskuntaa tai puoluekarttaa näitä ilmiöitä esiintyy.

Silakkaliikkeeseen pääsee tutustumaan helpoiten liikkeen Facebook-keskusteluryhmässä. Jokainen, joka rauhanomaisesti kannattaa ihmisoikeuksia, lasten oikeuksia sekä vastustaa äärioikeistoa, fasismia, rasismia sekä ilmastodenialismia, voi halutessaan kutsua itseään Silakaksi.

Silakkaliikkeessä on mukana samoja arvoja jakavia ihmisiä läpi koko poliittisen kentän ja kaikista yhteiskunnan kerroksista opiskelijoista johtajiin, nuorista eläkeläisiin ja etelästä pohjoiseen. Jo hiljainen liittyminen kymmenien tuhansien jäsenen yhteisöön on teko ja joukkovoiman osoitus. Tärkeintä on, että saamme tuotua epäkohtia näkyviin ja julkiseen keskusteluun sekä lisättyä tietoisuutta niistä.

Haluamme kannustaa myös rivikansalaiset – jotka eivät ole välttämättä tottuneet kansalaisaktivismiin – mukaan vaikuttamaan itse valitsemallaan tavalla. Silakka voi puolustaa Silakka-arvojaan esimerkiksi ihmisten välisessä kanssakäynnissä, istumalla rasismin kohteen viereen bussissa tai kirjoittamalla päättäjälle.

Silakkaliikkeelle paras tulos olisi se, että Silakoiksi tunnustautuvat yksilöt aktivoituvat tämän liikkeen myötä omissa yhteiskunnallisissa vaikuttamiskanavissaan.