Luonto-Liitto

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liitto on perustettu vuonna 1943, ja se on yksi harvoista koko maan kattavista ympäristöalan kansalaisjärjestöistä Suomessa. Se on lisäksi ainoa, joka keskittyy nuorten omaehtoiseen ympäristötoimintaan.

Luonto-Liitto on poliittisesti sitoutumaton. Järjestö keskittyy ympäristöpoliittiseen vaikuttamiseen, luonnonharrastukseen ja ympäristökasvatukseen. Luonto-Liitto tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia konkreettisiin luontokokemuksiin ja vaikuttamisen paikkoihin, sekä runsaasti asiallista tietoa.

Luonto-Liitto ei harjoita väki- tai ilkivaltaan tai niillä uhkailuun perustuvaa toimintaa. Luonto-Liitto puolustaa yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyviä perusvapauksia ja niiden hyödyntämisen tärkeyttä demokratian toteutumisen kannalta.

Luonto-Liitolla on toimintaa Tampereen seudulla, Kouvolan seudulla, Jyväskylän seudulla, Vaasan seudulla, Oulun seudulla, Joensuun ja Kuopion seuduilla, Turun ja Salon seuduilla ja pääkaupunkiseudulla. Katso paikallistoiminta Luonto-Liiton sivuilta.

Luonto-Liiton toimintaryhmiä ovat Luonnonharrastus- ja ympäristökasvatustoiminta, Itämeriryhmä, Susiryhmä, Metsäryhmä ja Ilmastoryhmä. Tutustu toimintaryhmiin verkkosivuilla.

Pääset helpoiten mukaan toimintaan ottamalla yhteyttä paikallistoiminnan tai toimintaryhmän yhteyshenkilöön.