Kohtuusliike

Kohtuusliike on eri puolella Suomea toimiva vaihtoehtoisten yhteiskuntajärjestelmien ajatuksia kehittävä ja levittävä verkosto.

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii kokonaisvaltaista talouden ja yhteiskunnan rakenteiden muutosta sekä uusia elämäntapoja. Haluamme rikastuttaa suomalaista keskustelua hyvinvoinnista kasvutalouden ulkopuolella ja herättää ajatuksia aidosti kestävän yhteiskunnan rakentamisesta sekä luonnonvarojen ylikulutuksen pysäyttämisestä.

Järjestämme tilaisuuksia, levitämme tutkimustietoa, pyrimme kestävään elämään käytännössä ja tapaamme päättäjiä. Liike koostuu tutkijoista, paikallisryhmistä ja yksittäisistä kansalaisaktiiveista. Yhteyksiä vaalitaan myös vastaavien degrowth-liikkeiden kanssa muualla Euroopassa. Kohtuusliike ei ole järjestäytynyt yhdistykseksi, eikä liikkeellä ole virallisia kantoja.

Suomessa aktiivista kohtuustoimintaa on muun muassa Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kymenlaaksossa, Lappeenrannassa, Salossa ja Tampereella. Laajennamme toimintaa mieluusti uusille paikkakunnille. Parhaiten pääset mukaan ottamalla yhteyttä lomakkeen kautta, niin ohjaamme viestin oikeaan osoitteeseen!