Elokapina / Extinction Rebellion Finland

Elokapinan toiminta perustuu siihen, että mielestämme kansalaisilla on oikeus vaatia (kuten perustuslaissammekin mainitaan) turvallista ja puhdasta ympäristöä ja mahdollisuutta vaikuttaa siihen, ja jopa velvollisuus toimia, elleivät päättäjät siitä muutoin pidä huolta.

Toiminnassamme hyödynnämme kansalaistottelemattomuutta, ehdottoman väkivallatonta suoraa toimintaa, sekä uudenlaista rehellistä tapaa viestiä ilmastokriisin todellisuudesta.

Toiminta soveltuu kaikille, jotka haluavat kapinoida elämää tuhoavia järjestelmiä vastaan, elämän puolesta – jokainen on tervetullut omana itsenään. Toimintaan pääsee helpoiten mukaan ottamalla yhteyttä lähimpään paikallisryhmään.

Elokapinalla on tällä hetkellä paikallisryhmiä Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä. Paikallisryhmien lisäksi Helsingissä toimii XR University ja Elokapina Nuoret. Ryhmien yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://elokapina.me/#Liity.

Paikallisryhmiä on mahdollista perustaa myös muille paikkakunnille, mihin tarjoamme mielellämme tukea. Mukaan toimintaan voi tulla myös saapumalla paikalle Elokapinan järjestämiin puhetilaisuuksiin, uusien iltoihin ja muihin avoimiin tapahtumiin. Ilmoitamme niistä Facebook-sivullamme sekä nettisivujemme kalenterissa.

Elokapina verkossa elokapina.me

Elokapina Facebookissa facebook.com/elokapina

Elokapina Instagramissa https://www.instagram.com/elokapina @elokapina