Earth Strike Suomi

Earth Strike on kansainvälinen ruohonjuuritason liike, joka pyrkii yhdistämään työväenliikkeen ja ilmastoliikkeen taistelut. Suomen ryhmä on järjestäytynyt vuonna 2019 ja ajaa osana kansainvälistä liikettä yleislakkoa ilmaston puolesta.

Earth Strike kuvailee itseään näin:

”Earth Strike on kansainvälinen ruohonjuuritason liike, joka vaatii hallituksilta ja yrityksiltä ilmastotekoja maailmanlaajuisen yleislakon avulla. Lakkoa tarvitaan, sillä elämää maapallolla on kiireesti suojeltava ihmisen toiminnan tuhoisilta vaikutuksilta. Ilmastokatastrofi koskettaa meitä kaikkia, mutta sen vakavimmat seuraukset kohdistuvat matalapalkka-alojen ihmisiin ja yhteiskuntien köyhimpiin. Teollisuus ja hallitukset hyväksikäyttävät maapallon resursseja itsekkäästi olemassaolomme kustannuksella, ja niiden on otettava toiminnastaan vastuu.

Me ymmärrämme, että yksilölliset kulutusvalinnat eivät ole riittävä ratkaisu ekologiseen kriisiin, vaan tarvitsemme suuria systeemitason muutoksia tuotannossa, taloudessa ja politiikassa. Perustamme toimintamme myötätunnolle ja huolelle kaikista, koska ilmastokatastrofi vaikuttaa meihin kaikkiin. Tästä syystä arvostamme eri taktiikoiden laajaa kirjoa. Voimme edetä vain toimimalla yhdessä monien erilaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat saman tavoitteen paremmasta elämästä elävällä planeetalla.”