Dodo ry

Dodo tekee vuonna 2020 videoprojektin Unelmamatkoja hiilineutraaliin tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan ideoimaan ja vaikkapa kuvaamaan erilaisten ihmisten haastatteluja – julkkiksista taviksiin!

Lisäksi ilmastotoimintaamme kuuluu kannustava viestintä järjestöjen yhteisistä kampanjoista ja -tapahtumista. Läpileikkaavana teemana ilmasto kuuluu tietysti kaikkeen toimintaamme. Dodo on kaupunkilainen ympäristöjärjestö, jonka muita kantavia teemoja ovat vertaisoppiminen ja kokeileva toimintatapa.

Helsingin Pasilassa on Dodon Kääntöpöytä, jossa on kaupunkiviljelyä, kasvihuone sekä tapahtumia keikoista paneelikeskusteluihin. Siellä myös rakennetaan Dodon pilotteja, kuten Minitalo ja Liikuteltava kasvihuone. Ratapihavisio on näkemyksemme siitä, miten tätä uniikkia aluetta tulisi kehittää. Joka toinen tiistai dodolaisia kokoontuu Kääntöpöydän keittiöön valmistamaan illallisen läheisen kaupan hävikistä. Urban Dinner on yksi helppo väylä tutustua toimintaamme: hyvää ruokaa, työpajoja ja keskusteluja kiinnostavien asiantuntijoiden inspiroimana.

Dodolla on kaupunkiviljelyä myös Oulussa, ja sitä on suunnitteilla myös Tampereelle ja eri paikkoihin pääkaupunkiseudulla. Oulussa Dodolle keskeinen tapahtumapaikka on Dammisaaren Rapumaja.